Zdrowo i kolorowo- propozycje sałatek

Wiosna przyszła, czas aby pojawiła się także na naszych stołach. Lekkie sałatki, które zaskakują smakiem i kolorem każdy lubi. Kilka połączeń ode mnie, które sprawdzą się na Twoim stole:

  1.  Składniki:  Pomidor, żółta papryka, sałata, filet  z kurczaka, makaron świderki

Przygotowanie: Warzywa myjemy i kroimy w kostkę, kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Oliwę z oliwek mieszamy z ziołami/przyprawami i łączymy z kurczakiem i zostawimy w lodówce na 20 min. Smażymy na patelni. Podajemy z makaronem.

2. Składniki: Sałata, pomidor, awokado,mozzarella, makaron świderki;

 Przygotowanie: Warzywa mieszamy, i kroimy w kostkę, mozzarellę również. Podajemy z makaronem.

3. Składniki: Czerwona fasola,  ser żółty, czerwona cebula, czarne oliwki, kukurydza.

Przygotowanie: Warzywa zapiekamy na masełku, podajemy z kostkami sera.

4. Składniki: Makaron świderki, pomidor, brokuł, ser feta , oliwa

Przygotowanie: Pomidora kroimy w kostkę, brokuł gotujemy i także  kroimy na mniejsze kawałki, fete kroimy w kostkę, wszystko razem mieszamy z makaronem i oliwą. Doprawiamy.

5. Składniki: Pomidor, zielone oliwki, feta, oliwa z oliwek, czerwona papryka;pobrane

Przygotowanie:  Warzywa oczyszczamy i kroimy na drobniejsze kawałki, ser także mieszamy z oliwą i ziołami.

Ilość produktów zależy od Ciebie 🙂

SMACZNEGO!!!

« Kawa – pić czy nie pić
Grill? TAK! »