Zdrowo i kolorowo- propozycje sałatek
Wiosna przyszła, czas aby pojawiła się także na naszych stołach. Lekkie sałatki, które zaskakują smakiem i kolorem każdy lubi. Kilka połączeń ode mnie, które sprawdzą się na Twoim stole:
- Składniki: Pomidor, żółta papryka, sałata, filet z kurczaka, makaron świderki
Przygotowanie: Warzywa myjemy i kroimy w kostkę, kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Oliwę z oliwek mieszamy z ziołami/przyprawami i łączymy z kurczakiem i zostawimy w lodówce na 20 min. Smażymy na patelni. Podajemy z makaronem.
2. Składniki: Sałata, pomidor, awokado,mozzarella, makaron świderki;
Przygotowanie: Warzywa mieszamy, i kroimy w kostkę, mozzarellę również. Podajemy z makaronem.
3. Składniki: Czerwona fasola, ser żółty, czerwona cebula, czarne oliwki, kukurydza.
Przygotowanie: Warzywa zapiekamy na masełku, podajemy z kostkami sera.
4. Składniki: Makaron świderki, pomidor, brokuł, ser feta , oliwa
Przygotowanie: Pomidora kroimy w kostkę, brokuł gotujemy i także kroimy na mniejsze kawałki, fete kroimy w kostkę, wszystko razem mieszamy z makaronem i oliwą. Doprawiamy.
5. Składniki: Pomidor, zielone oliwki, feta, oliwa z oliwek, czerwona papryka;
Przygotowanie: Warzywa oczyszczamy i kroimy na drobniejsze kawałki, ser także mieszamy z oliwą i ziołami.
Ilość produktów zależy od Ciebie 🙂
SMACZNEGO!!!